Горещи новини

Ученици от СУ „Бр. Каназиреви“ в Разлог представиха всяка държава членка на ЕС със своето национално цвете

| 12:39
В навечерието на 22 април – Международния ден на Земята, младшите посланици на ЕП в СУ „Бр. Каназиреви“ обособиха цветен кът в двора на училището. Идеята на младшите посланици е да представят всяка държава членка на ЕС със своето национално цвете.В рамките на няколко седмици учениците направиха проучване кои са традиционните цветя на 27 страни от Европейския съюз.
След това започнаха събирането на разсад и семена, за да облагородят малка част от дворното пространство.
Младши посланикът Ивайло Коцаков собственоръчно изработи дървени табели, а посланиците от 9в ги надписаха с имената на държавите и характерните за тях цветя. С ентусиазъм в начинанието се включиха почти всички шестокласници, които донесоха рози, детелина, ириси, бегония, лалета и др.
В разкопаването на пространството и засаждането се включиха дванадесетокласници, десетокласници и младшите посланици Петя, Ивана, Цветелина, Божидара и Кристиан от 9в. Предстои цветната градинка да бъде обогатена с още растения.
Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!