Горещи новини

Отлично представяне на ученици от РПГ „Н. Стойчев“ – Разлог в ученическа, онлайн конференция

-18:57-Razloginfo.com

По проект “Между видимото и невидимото”, посветен на нематериалното културно наследство от разложкия край, в рамките на програма „ Еразмус  плюс“ с координатор д-р Елена Саянова, преподавател по английски език,  учениците Благослав Кондев, Даяна Топалова, Радка Джоджова, Кристина Кондева, Димитър Прангов – ученици от 11б клас, Петя Ергина – 10а, Симеон Крайнов и Иван Тинчев – 10б клас в периода от  29.03-31.03.2021, с пълната подкрепа и съдействие на д-р А. Тумбева, преподавател по философия, взеха участие в ученическа онлайн конференция. Проектът обединява сродни училища от Гърция, Кипър, България, Естония, Словения и Литва.

Още от първият ден към учениците бе зададено първото предизвикателство – изготвяне на презентация за оформяне на бизнес идея, свързана с нематериалното културно наследство. Учениците от РПГ „ Никола Стойчев“ се справиха отлично, като отново показаха добра работа в екип, креативност и отговорност към поставената им задача. Изработената от тях бизнес идея озаглавиха MysticWEBulgaria, в която показаха разработена идея за съхранение и популяризиране нематериалното наследство в България.Възпитаниците на гимназията демонстрираха и отлични познания по английски език като представиха и своите Ted Talk.ДеянаТопалова, РадкаДжоджова и Кристина Кондева представиха сайт Give Yourself a Bulgarian Experience, разработен от тях, в който можем да се запознаем с нематериалното наследство от нашия регион – празници, традиции и забележителности – СимеонКрайнов  и Петя Ергина представиха изработена от тях карта с културното наследство на гр. Разлог. Рисунките на картата са дело на Петя, а към всяка от тях има QR код с кратка информация за избрания символ.

В рамките на тези три дни нашите ученици имаха  възможност да се включват и в други интересни занимания, едно от които е учене на традиционен гръцки танц. Партньорите от Естония представиха  презентация, в която показаха  как фолклорните елементи могат да бъдат и марки на модата в съвременния свят.  Словенските партньори предложиха две срещи с представители на НПО, които дадоха ценни указания за стартиране на бизнес идеи като BravaExperience.

В конференцията се включи и Елена Базини, представител на министерството на културата и спорта на Кипър, която ни въвлече в наследството на нематериалната култура на страната.

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!