Горещи новини

Обмислят връщане на пластмасовите бутилки срещу ваучер

-11:21-Razloginfo.com

„България трудно може да постигне целта на ЕК за рециклирането на пластмаси. Един от начините е въвеждането на вединг машините, за да могат гражданите да връщат сами използваните пластмасови бутилки и това да е срещу ваучер, например“. Така отговори екоминистърът Борислав Сандов на въпрос на депутат по време на блиц контрола в парламента.Според Сандов трябва да се направи кардинална програма, за да може България да изпълни целта до 2029 г. 90% от опаковките от пластмаса да бъдат рециклирани.

Според правилника всеки първи петък на месеца министър-председателят и неговите заместниците могат да бъдат викани на блиц контрол по актуални теми.В редовния парламентарен контрол питания има още към министъра на правосъдието, на здравеопазването, земеделския министър, на транспорта и съобщенията, както и към министъра на енергетиката.Борислав Сандов и правосъдният министър Надежда Йорданова ще отговарят на въпроси на социалистите за открити наказателни процедури от ЕС срещу България.

Източник: standartnews.com

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!