Горещи новини

Гимназисти, в РПГ „Никола Стойчев“, отбелязаха Световния ден на книгата и авторското право

-14:08-Razloginfo.com

Днес, 23 април, празнуваме Световния ден на книгата и авторското право.

Денят на книгата бе отбелязан в РПГ „Никола Стойчев“ от ученици от 8 клас в час по български език и литература с преподавател Димитрина Белухова.

С изготвена презентация Ивана Алтънина и Елена Калоянова запознаха своите съученици с целта на този ден. Чрез своето изказване момичетата поставиха въпроси, свързани с четенето, какво ни дава книгата, като изтъкнаха десет причини защо трябва да четем.По инициатива на учениците в часа се прочетоха откъси от любими книги.

Димитър Илиев и Никола Пешин запознаха своите съученици с навлизането на новите технологии за четене- електронните книги. В своето изказване момчетата изказаха отношение, че до момента този „ феномен“ – електронната книга, все още не е осъществил своята революция и едва ли някога ще измести чара на печатната книга.

Но какъвто и формат книга да изберем – печатна или електронна, тя сама по себе си е носител на знанието, на мъдростта и любовта към живота.

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!