Горещи новини

Автобусните билети скочиха, от София до Банско, Благоевград и Г. Делчев – с 2 лева по-скъпо

-15:13-Razloginfo.com

Част от автобусните превозвачи увеличиха цените на билетите си. По-скъпо вече излиза пътуването от София до Дупница, Благоевград, Разлог, Банско и Гоце Делчев.„Има завишение на цените по това направление. И тенденцията вероятно ще е към увеличение на цените и в останалите направления“, каза за „Телеграф“ Магдалена Милтенова от Конфедерацията на автобусните превозвачи.

По думите й причината за поскъпването е цената на горивата. Тя изчисли, че за една година метанът е поскъпнал с 200%.

От браншовата организация ще търсят среща с министъра на транспорта, на която да обсъдят конпенсации заради поскъпналите горива.
Милтенова поясни, че интересът към пътуването с автобуси е спаднал заради пандемията.

Пътуването с автобус до Банско вече ще е по-скъпо с 2 лева. Билетът от столицата до курортния град от понеделник е на цена от 18 лева, обясни Евгени Кулев от Управителния съвет на браншовата организация.

Той е управител на автобусна компания, която извършва превози по линиите Гоце Делчев – София и София – Гоце Делчев.

„Билетът до Гоце Делчев беше 18 лева, сега стана 20. До Банско беше 16, сега е 18. За Благоевград беше 10, стана 12“, поясни Кулев.

И той потвърди, че причината за поскъпването на горивата. Към момента цената на нафтата е 2,52 лв на литър, посочи Кулев.

Източник: blagoevgrad.eu

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!