Горещи новини

Бизнесът поиска компенсации заради скъпия ток и за декември

| 18:19

Бизнесът поиска компенсация на разходите за електроенергия и за месец декември, съобщиха от Българската стопанска камара /БСК/. Според допитване на Камарата предприятията очакват още по-високи цени на тока.„Това, което беше одобрено като компенсации, беше само за октомври и ноември. Ние настояваме и декември задължително да бъде включен, защото очакваме този месец цените да са още по-високи от тези, които бяха през месец ноември и месец октомври, а пък сравнено с 2020 година те са по четири“, съобщи председателят на БСК Добрин Митев.

Въпреки затрудненията в работата в условията на пандемията, половината от анкетираните компании планират увеличаване заплатите на своите служители като отговор на инфлацията и на ръста на минималната работна заплата.

Заради рекордното увеличение в цените на тока през годината предприятията са отговорили с ръст в цената на крайната  си продукция.

„Предприятията ще настояват за 3 мерки като антикризисна подкрепа през 2022 г.“, отбеляза заместник-председателят на БСК Мария Минчева. По думите й това са нулева ставка на данък „Печалба“ за следващите две години, безвъзмездна финансова помощ под формата на ликвидна подкрепа и поемане на част от възнагражденията на работниците.

Източник: tribune.bg

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!