Горещи новини

203 нови случаи на COVID – 19 в Пиринско за денонощие, 7 от тях в Разлог

-15:56-Razloginfo.com

С бързи темпове коронавирусът продължава да се разпространява в Благоевградска област, обхващайки все повече и повече населени места.

Цифрите на Регионална здравна инспекция – Благоевград за последното денонощие са стряскащ – 203 нови случаи.

Почти 50 % от тях са на жители на Благоевград – 98. Припомняме, че в следобедните часове днес в областния център ще се състои заседание на Общински кризисен щаб, на което се очаква да стане ясно дали ще бъдат предприети нови мерки от страна на общинска администрация и другите институции, участващи в Щаба.

На последното си заседание членовете на Общинския щаб не приеха предложението за въвеждане на вечерен час за всички, които живеят в Благоевград, но ограничиха работното време на заведенията до 21.00 часа.

Собствениците на кафенета и ресторанти обаче поискаха увеличаване на времето, в което могат да работят, коментирайки че в много населени места вече има вечерен час за работа, но никъде той не е до толкова рано. Мерките, които в момента са определени са в сила до 12 ноември. Вероятно днес ще има и удължаване на срока на действие.В останалата част от областта картината също е тревожна. В Петрич новите случаи растат на горе, като за последните 24 часа са отчетени 22 лица с положителни резултати за коронавирус.

В Сандански и Гоце Делчев новите случаи са по 9, а в Симитли и разложкото село Баня по 8. В Разлог и Банско също има покачване на заболелите от COVID – 19 съответно с по 7 и 5 нови случаи. В село Бачево с коронавирус са 4-ма души.

По 2 нови случаи има в Бело поле, Добърско, Кресна, Крупник, Логодаж и Полето.

Само по 1 нов случай има в следните населени места: Аврамово, Беласица, Брежани, Българчево, Вълково, Горно Дряново, Добринище, Еленово, Зелен дол, Изгрев, Катунци, Якоруда, Лешница, Мосомище, Ощава, Рилци, Струма, Тешово, Туховище, Черниче и Кърналово.

От началото на пандемията до сега на територията на Благоевградска област са установени 4640.

Източник: E79 News

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!