Горещи новини

19 години от трагедията в Кербала

-9:39-Razloginfo.com

Днес се навършват 19 години от трагичния инцидент през 2003 г., когато след самоубийствената атака с камион-бомба срещу базата ни в Кербала загинаха петима български военнослужещи, а други 27 души от контингента бяха тежко ранени.Вследствие на атаката загинаха майор Георги Качорин, командир на рота, старши лейтенант Николай Саръев, командир на взвод и офицерските кандидати Иван Инджов – командир на отделение, Антон Петров – командир на отделение, и Свилен Киров – мерач.

Всичките те са повишени в звание посмъртно.

Чешма от мрамор, в центъра на село Горно Драглище, напомня на местните жители и гостите за загиналия при атентат в Кербала през 2003 г. майор Георги Качорин. Тя бе официално открита през 2013 година.

От първата година до днес военните поделения, част от които бяха загиналите, участват в поклонения пред паметта на своите колеги и по родните им места.

Цветя в знак на почит, днес, ще бъдат положени пред гробните могили на Николай Саръев – в Крумовград, и Антон Петров – в Русе. Поклонение ще има и пред гроба на Иван Инджов в Казанлък и на Георги Качорин – в Горно Драглище.

Днес военните 61-ва механизирана бригада в гр. Карлово ще отдадат военни почести пред Паметника на загиналите в борбата срещу световния тероризъм.

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!