Горещи новини

Шок в Разлог! Финансите за културните събития в града под риск. И „Старчевата“ ли?

-17:31-Razloginfo.com
Финансов шок, в размер на над 100 хиляди лева, удари празничния календар на Община Разлог.При гласуван бюджет от 450 000 лева, към края на месец октомври, културният календар е в преразход от 118 762 лева.
Справка за проведени културни събития показва изразходване на средства, в размер на 568 762 лева, като почти 130 хиляди от тях са за концертите на чуждестранни изпълнители, проведени през месец октомври на стадион “Септември”.
“Всички тези цифри показват – несъобразено и непланирано използване на средства от празничния календар на Община Разлог. Цялостната ситуация поставя под риск организирането и провеждането на дългоочаквани събития от всички жители и гости на общината, през настоящия месец и месец декември, a именно: тържествено запалване на коледните светлини, Церемония по награждаване “Спортист на годината” 2023,  “Дядо Коледа по домовете”, “Писма до Дядо Коледа”, коледни работилнички и творчески конкурси, концерти и редица други празнични събития, включително и “Старчевата”!
Оставям жителите на община Разлог сами да преценят, дали управленските действия през изминалите месеци са били оправдани и постигнали желания резултат?!” – обяви кметът на община Разлог.
Той ще внесе докладна до Общински съвет – Разлог, за вземане на решение за финансово обезпечаване на културния календар.
Последвайте ни:

1 Comment

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!