Горещи новини

Хотелите вдигат цените след Нова година

-10:28-Razloginfo.com

Хотелите у нас ще повишат цените от Нова година, показва анкета на Българската асоциация на професионалистите в мениджмънта на хотели (БАПМХ).

Според нея 80% от анкетираните посочват, че в близките месеци ще са принудени да повишат цените, като половината смятат да ги вдигнат с между 10 и 20% за нощувка, а 40 на сто планират увеличение под 10 на сто.

Според 14% това се налага заради въвеждането на задължителен сертификат при посещение на ресторант, спа център и за организирани събития.

Липсата на работна ръка  продължава да е един от най-сериозните проблеми както за градските, така и за ваканционните и спа хотелите. Най-силен е гладът за изпълнителски кадри – камериери, сервитьори, бармани.

Докато в началото на година всеки втори собственик на хотел посочваше, че има   сериозна липса на персонал, то сега, в края на годината, техният дял скача на над 80%, заявяват от БАПМХ.

Броят на младите, готови да започнат работа или да получат образование в тази област, намалява прогресивно и скоро много хотели ще се окажат в невъзможност да работят, посочват от асоциацията на хотелските мениджъри.

Тенденцията е глобална и през последните 2-3 години във все повече хотелски издания и събития на Запад се коментира навлизането на роботи в хотелите.

Източник: trafficnews.bg

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!