Горещи новини

Учител в РПГ „Никола Стойчев“, спасил живота на 5-годишно момченце, получи благодарности от родителите му

-14:50-Razloginfo.com
Родители изказаха своята голяма благодарност към г-н Н. Фарфаров,учител по физическо възпитание и спорт от РПГ „ Н. Стойчев“, който е проявил загриженост и отговорност в случайно възникнала ситуация, застрашила здравето и живота на техния син. Г-н Фарфаров станал свидетел на злополуката, при която 5-годишното момченце било блъснато от лек автомобил и благодарение на бързата му реакция успява да спаси живота на детето.
„Не съм пряк свидетел на удара с колата. Чух изплашените виковете на бабата, която стоеше до момчето. Аз инстинктивно отидох да окажа първа помощ, защото ударът бил сериозен, вследствие на което детенцето си беше глътнало езика. Трябваше да се действа импулсивно и бързо. Мисля, че изпълних гражданския си и човешки дълг.“- сподели г-н Фарфаров.
Служители от МВР Разлог също изказаха благодарност към учителя за неговото съдействие и оказаната помощ .Г-жа Пенева, директор на РПГ „ Н. Стойчев“ , сподели,че е горда от постъпката на г-н Фарфаров. „ Трябва да имаш голямо сърце и душа, за да помогнеш на изпаднал в беда независимо дали на възрастен човек, или на дете. Горда съм да имам в екипа си хора с такива големи сърца“.
Добротата и състраданието са качества, които не се възпитават у човека.Те идват отвътре. Добрите хора помагат в беда. Добротата е най- хубавото качество на човека, затова щеше да е прекрасно, ако всеки я притежава.
Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!