Горещи новини

Ученик на СУ „Бр. Каназиреви“ е най-добрият скиор на България за момчета до 16 години

-17:03-Razloginfo.com

Борислав Хаджистоянов от ІX „б” клас бе удостоен с Купа „НАДЕЖДИ” от Българската федерация по ски за изключителните си постижения в алпийските ски през сезона. Отличието беше връчено на тържествена церемония в Министерството на младежта и спорта на 26 юни.

Младата надежда на българските ски триумфира през целия сезон не само на републиканско, но и на международно ниво, като участва във всички състезания, които успяха да се проведат в условията на пандемия.След спечелването на Купа „Пирин” в дисциплината гигантски слалом, Борислав Хаджистоянов триумфира и на слалома за Купа „Капи”. Талантливият скиор от клуб „Юлен” извоюва трета поредна победа, като спечели и слалома на Купа „Пирин” в Банско.
Забележително беше представянето на ученика и в Пампорово. След като извоюва убедителна победа на международното състезание Купа „Пиба”, възпитаникът на СУ „Братя Петър и Иван Каназиреви” спечели златото в двата поредни старта на Купа „Пампорово” на 20 и 21 март.

Борислав Хаджистоянов стана двукратен републикански шампион на проведеното в Боровец Държавно републиканско първенство. Там Борислав спечели златото и в двете дисциплини – слалом и гигантски слалом.

Заедно с извоюваните осем победи младата надежда се отличи и в провелите се през месец януари и месец април детски световни първенства в Италия. Той участва в 39-то издание на Купа „Pinocchio Sugli SCI” и Купа „Alpe Cimbra”, където за пореден път демонстрира спортен дух, талант и майсторски умения и се нареди на 11-то и 16-то място в световния елит при алпийците до 16 години.

Наред с изключителните спортни умения, Борислав показва отлични резултати и в обучението. Пожелаваме му още много постижения занапред!

Последвайте ни:

1 Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!