Горещи новини

Успешно завърши първият випуск на школата по Дигитални науки в Банско към Училищна Телерик Академия

-13:22-Razloginfo.com

Бош Инженеринг Център София подкрепя програмата за дигитално обучение на ученици от 5 до 7 клас


  • Първият випуск на школата по Дигитални науки в Банско към Училищна Телерик Академия завърши успешно в началото на юни
  • Ученици от V до VII клас придобиха дигитални и личностни умения в серия от обучения, реализирани с финансовата помощ на Бош Инженеринг Център София
  • Част от програмата беше посветена на безопасното сърфиране в интернет и управление на достъпа до лични данни

София – Успешно завърши първият випуск ученици от школата по Дигитални науки на Училищна Телерик Академия в град Банско, подкрепена от Бош Инженеринг Център София. През 2022-2023 учебна година 12 ученици се запознаха с най-новите технологии като виртуална реалност и изкуствен интелект и се научиха да разбират как те променят света, професиите и ежедневието ни. В програмата беше отделено специално внимание на това как да управляват достъпа до личните им данни и да сърфират безопасно в интернет. Децата усвоиха и бързи техники на учене.

“От създаването на Бош Инженеринг Център София наш приоритет е да подпомагаме професионалното развитие и кариерното ориентиране на младите хора в училищата и университетите, за да подкрепим тяхната бъдеща реализация в сферата на информационните технологии“, сподели Димитър Камбарев, ръководител отдел в Бош Инженеринг Център София.

Обучението продължи 72 учебни часа в 6 модула и се проведе в Професионалната гимназия по електроника и енергетика (ПГЕЕ) в гр. Банско. В рамките на образователната програма учениците се запознаха със света на визуалното програмиране със Scratch и micro:bit, учиха се на дигитална грамотност и как да направят сайт с HTML и CSS. Децата получиха знания за най-модерните технологии, професиите на бъдещето и уменията на XXI век. Учениците придобиха необходимите им знания, за да боравят безопасно и отговорно с технологиите, като вече имат преднина пред връстниците им и с базови знания по програмиране, които им помагат да реализират идеите си по интересен и различен начин. Те се запознаха и с възможностите на дигиталния свят и това, че технологиите са приятел на човека и е в неговите ръце да ги управлява, така че да прави света едно по-добро място.

„Програмата по Дигитални науки е широкоспектърна и цели да ориентира младите нинджи в света на дигиталните умения и програмирането. Освен върху техническите умения, тя се фокусира и върху така наречените soft skills (личностни умения), които са не по-малко важни и даже ключови за успеха на всеки човек,“ каза Радослава Владимирова, преподавател в школата в Банско.

Бош Инженеринг Център София планира да продължи подкрепата си за школата по Дигитални науки и през следващата учебна година. Центърът инвестира постоянно в създаването на среда с повече възможности за придобиване на нови знания и умения чрез използването на технологии и е последователен в подкрепата си за образованието, професионалното развитие и ориентация на млади ИТ таланти в страната.

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!