Горещи новини
Третокласници, от ОУ “Н. Парапунов“, предлагаха варианти за чисто училище, град, околна среда и планетаОтличиха за проявено творческо въображение ученици от ОУ “Н. Парапунов“ – Разлог в конкурса „Магията на Кукеровден”В СУ „Братя Каназиреви“, в Деня на Земята, призоваха да опазим нашата планетаОтговорността към служители, партньори, консуматори и общността е в основата на Доклада за устойчиво развитие на Загорка за 2020Откраднаха незаключен „Сеат“ в РазлогС шарени яйца и великденски зайчета Великден дойде предварително в РПГ „Никола Стойчев“Осмокласници, от РПГ „Никола Стойчев“, призоваха за грижа към околната среда в Деня на ЗемятаЗаловиха 19-годишен от Добринище, седнал зад волана след употреба на наркотични веществаУченичка, от ОУ ,,Никола Парапунов“ – шеста на Националното състезание „Ключът на музиката“„Мастър шеф” „стъпи“ в НУ “Св. Св. Кирил и Методий“ – Разлог

Туристическият бранш пред фалит

От туристическия сектор у на заявяват, че са в колапс. Повторното затваряне поставя пред фалит всички работещи в туризма, смятат от бранша.

Загубите им в края на летния сезон бяха близо 80%. От сектора информират, че заради ситуацията всички организирани пътувания са отменени.

Настояват за държавна помощ от 155 милиона, за да оцелее секторът. Оттам напомнят, че туроператорите генерират 8% от БВП.През 2019 г. туристическият бранш е подпомогнал държавния бюджет значително. За миналата година внесените пари в държавния бюджет са 45 млн. лева.

Припомняме, че правитеслтвото обще 10 милиона лева помощ на сектора. Парите трябва да станат факт до средата на декември.

Източник: dnesplus.bg

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.
error: Content is protected !!