Горещи новини

Това са първокласници – шампиони от НУ “Св. Св. Кирил и Методий“ в Разлог

| 9:23

През изминалата учебна година, учениците от I“а“ клас, при НУ “Св. Св. Кирил и Методий“ – гр. Разлог, с класен ръководител г-жа Елена Гахова и учител ЦОУД г-жа Анка Захова, участваха в  най-успешната програма за проектно – базирано обучение в България –  „ Дизайн шампиони“ на Red Paper Plane.Това е международна програма, но по нея се работи и в България, в близо 100 държавни и частни училища. В тази програма, учениците преминават през различни  мисии, които са изцяло базирани на дизайн мислене – световен метод за иновации на университета Станфорд. Затова се използва от множество технологични лидери, стартиращи компании, държавни институции и социални организации. Чрез този метод децата учат, че имат силата да променят света, осезаемо повишават своята креативност, увереност, иницативност и любопитство, както и уменията за ефективно общуване, решаване на проблеми, самоконтрол и работа в екип. И не на последно място – децата истински се забавляват с всяка от  мисиите.

Първокласниците – шампиони, истински се забавляваха с петте мисии, през които преминаха – „Архитект“, „Космонавт“, „Откривател“, „Пътешественик“ и „Олимпиец“. Децата очакваха с голямо нетърпение часовете по проекта, трупаха знания, обменяха нови идеи, дискутираха, накрая създаваха своя иновативен продукт, който презентираха по най-интересния начин.

Учениците ще продължат да развиват своите умения и креативност, участвайки в проекта и през следващата учебна година.

Програмата е изцяло финансирана от родителите.

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!