Горещи новини

Студенти от СУ с награди от състезание по право на ЕС

| 15:43

Студенти от Софийския университет (СУ) „Св. Климент Охридски“ получиха специални награди за оратори от международното състезание по право на Европейския съюз СЕЕМС (Central and East European Moot Competition). То е под патронажа на Съда на ЕС и Центъра по европейски правни науки на университета в Кеймбридж.Тази година състезанието се проведе в Будапеща, като отборът на СУ беше представен от Денислав Маринов (2-ри курс), Габриела Аврамова (3-ти курс), Радина Тихинова (3-ти курс) и Тихомир Проданов (4-ти курс), под ръководството на треньорите – Илияна Тодорова и Мартин Якимов, завършили „Право“ в СУ и бивши участници в състезанието.

Българските студенти се изправиха срещу отбори от едни от най-престижните университети в Европа, а тяхно жури бяха съдии и генерални адвокати от СЕС и други специалисти в областта.

Участниците демонстрираха задълбочени правни аргументи, презентационни умения и отборен дух, като само половин точка ги раздели от полуфиналите, разказаха треньорите им.

Въпреки това, повод за гордост са двете индивидуални награди за оратор, спечелени от Радина Тихинова и Тихомир Проданов за отличните им презентационни умения. За пръв път участниците от български отбор печелят не една, а две подобни индивидуални награди.

„От името на треньорите и целия отбор искаме да благодарим на всички, които ни слушаха по време на нашите тренировки, за отделеното време и подкрепата“, каза Илияна Тодорова.

Източник: Информационна агенция „КРОСС“

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.
МОНДИАЛ 2022 КАТАР
error: Content is protected !!