Горещи новини

Смахнатите суеверия на хората по целия свят

-10:35-Razloginfo.com

Суеверията имат древна история. Започва се от далечното минало, когато хората вярвали, че определени действия могат да им донесат добър или лош късмет. В голяма част от тези суеверия се вярва и до днес, колкото и чудати да са те.В следващите редове вижте кои са чудатите суеверия на хората по света:

Според китайската нумерология например числото 4 е фатално и носи трагични събития, дори и смърт. Затова по всякакъв начин китайците се стремят да избягват тази цифра, като на много асансьори в жилищните сгради липса обозначение за четвъртия етаж.

Хората е Египет се страхуват по същия начин от совите. Те вярват, птицата е предвестник на злото и ако я чуеш, в бъдеще не те чака нищо хубаво.

Според една легенда мъжът, който е взривил себе си и руския император Александър II, е носил празна кофа преди атентата. Оттогава в Русия се вярва, че предстои нещастие, ако се разминете с човек с празна кофа в ръце.

В Руанда жените не хапват месо от кози, защото техните предания предупреждават, че то ще им причини обилно окосмяване по лицето.

В Сенегал хората не издават с нищо предстоящото си пътуване, тъй като вярват, че това е лоша поличба и със сигурност ще се случи някакво нещастие, ако някой разбере, че ще пътуват.

Турците пък никога не дъвчат дъвка вечер, защото според техните вярвания това се асоциира с гниенето на мъртва плът и по този начин могат да привлекат трагично събитие в живота си.

В Германия е на лош късмет да вдигаш наздравица с вода. Счита се, че по този начин желаеш смъртта на човека, с когото чукате чашите си.

Датчаните вярват, че счупеният порцелан трябва да се пази. В нощта срещу Нова година всичко счупено трябва да се изхвърли през прозореца, като се вярва, че колкото повече е изхвърленото, толкова повече късмет ще привлечете.

В Северна Америка се смята за лоша поличба, ако стъпите на пукнатина в пътя. В Швеция пък се вярва, че не трябва да стъпвате върху шахта, защото ще бъдете нещастни в любовта.

Според португалците лош късмет ще ви следва, ако вървите назад, защото по този начин викате Дявола. За холандците Дявола се вика, когато пеете на маса.

Източник: sanovnik.bg

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!