Горещи новини

След „Теленор“ и А1 обяви, че увеличава цените на месечния абонамент

-17:53-Razloginfo.com

Няколко часа след като „Теленор“ обяви, че увеличава цените на месечния абонамент и на стари клиенти, същата новина дойде и от другия голям играч на телеком пазара  А1.  Оттам обаче посочват ориентировъчен срок за прилагането на ценовата промяна първото тримесечие на 2022 г., след като НСИ обяви индексът на потребителските цени за 2021 г.От оператора прогнозират, че общото увеличение за техните клиенти ще бъде около 4.1%. Тоест, ако досега  месечната абонаментна такса е била 10 лева, след индексацията ще стане 10.41 лева. Ако е била 30 лева, от догодина договорът ще е за 31.23 лева.

Аргументите на А1 са че, разходите на компанията се увеличават през последните две години, без това да бъде отразено в крайните цени за клиентите. Мрежата на оператора регистрира все по-голямо натоварване.

Има ли полезен ход потребителя и може ли да „скъса“ с телекома заради предстоящата промяна в цените? Отговор дават от А1: „Възможността за индексация на месечните сметки е предвидена в договорите и съответно приложимите към тях Общи условия на всички клиенти на А1. Поради тези причина прекратяването на договор преди неговото изтичане не е възможно без заплащане на предвидените в него неустойки за предсрочно прекратяване.“

Източник: marica.bg

Последвайте ни:

2 Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!