Горещи новини

Разлог има финалист, от СУ „Бр. Каназиреви“, в Националната олимпиада по ИТ

-20:06-Razloginfo.com
На 08.05.2021г. се проведе Националният кръг на олимпиадата по ИТ, в която взеха участие учениците от 6. клас Никита Черневский от СУ „Братя Петър и Иван Каназиреви“ и Боян Чопев от ОУ „Никола Парапунов“ – гр. Разлог.
Тази година заключителният етап от олимпиадата се проведе във виртуален формат, а защитите на проектите бяха предавани онлайн.
Националният кръг на олимпиадата се провежда в два етапа – тест в първата фаза и защита на разработените от участниците проекти във втората фаза. Учениците представиха своето мобилно приложение „Learning is cool!“ в категория „Интерактивни проекти“ и успяха да впечатлят журито със своя проект. Това донесе първото място на шестокласниците при защитата на проектите.Малко не достигна на Никита и Боян в тестовата фаза, за да вземат първото място и от двата етапа.
Поздравяваме момчетата за отличното представяне и постигнатите високи резултати. Въпреки обучението от разстояние в електронна среда и предизвикателствата пред учениците и техните учители, финалистите на олимпиадата демонстрираха знания и умения, натрупани в дългия период на учене в онлайн среда.
Пожелаваме много бъдещи успехи на Никита Черневский и Боян Чопев!
Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!