Горещи новини

Пуснаха юбилейна монета с Мутафова

| 17:55

Минусовите температури и леденият вятър не уплашиха онези, които искаха да имат най-новата юбилейна монета. Тя е посветена на 100-годишнината от рождението на Стоянка Мутафова” и е от серията “Български творци”. Още преди разсъмване пред БНБ се изви дълга опашка. Чакащи обясниха, че най-нетърпеливите дошли още в 3 часа.Цената на монетата е 30 (тридесет) лева, а номиналът и 2 лева.

Монетата се продава в Българската народна банка – на две каси на пл. “Княз Александър I” №1 и четири каси в Касов център на БНБ на ул. “Михаил Тенев” №10, както и в офиси и клонове на Банка ДСК АД, Първа инвестиционна банка АД, Райфайзенбанк (България) EАД и Тексим Банк АД.

В периода от 24 до 26 януари 2022 г. включително всеки клиент (физическо или юридическо лице) ще може да закупи от Българската народна банка до 2 броя монети, след което възпоменателната монета “100 години от рождението на Стоянка Мутафова” ще се продава без ограничения.

На лицевата страна на монетата са изобразени следните елементи: емблемата на БНБ с годината “1879” върху лентата; в полукръг горе надпис “БЪЛГАРСКА НАРОДНА БАНКА”, а долу годината на емисията “2022” и номиналната стойност “2 ЛЕВА”.

На обратната страна на монетата е изобразен портрет на Стоянка Мутафова, а вдясно в полукръг – надпис на два реда “100 години от рождението на Стоянка Мутафова”.

Източник: Информационна агенция „КРОСС“

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!