Горещи новини

Продължава сътрудничеството на ученици и учители от ОУ „Никола Парапунов“ с партньори от 4 държави по проект „Утрото е в нашите ръце“

| 17:24

С успех продължава сътрудничеството на ученици и учители от ОУ „Никола Парапунов“ с партньорите от Франция, Чехия, Турция и Испания по проект „Утрото е в нашите ръце“, съфинансиран по програма Еразъм+ на Европейския съюз, с координатор г-жа Павлина Маркова.

През изминалата седмица се проведе виртуална мобилност по програма, подготвена от чешките партньори. Участие в нея взеха ученици от VIб, VIв, Vа, Vб клас при спазване на противоепидемичните мерки. Тема на срещата беше „Разнообразието в екосистемите“.

Чрез интерактивни карти и изработени 4D пирамиди учениците показаха различни екосистеми в България и разнообразния организмов свят в тях.
Изработиха брошури с правила за опазване на околната среда, които раздадоха в центъра на града и пред Историческия музей – Разлог.

Учениците, бяха поздравени за идеята от граждани на града.
Най-големи емоции предизвикаха танците под звуците на чешка музика.

Виртуалната среща завърши с изложба, на която бяха представени информационни постери на тема „Запази Земята чиста“, проекти – „Морско дъно“, рисунки – чешките традиции,снимки.

От проведените дейности нашите ученици се убедиха, че опазването на околната среда зависи от нас и че УТРОТО Е В НАШИТЕ РЪЦЕ!

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.
error: Content is protected !!