Горещи новини

Приложение дава възможност на всеки гражданин да прави проверка на превозваната дървесина

| 10:09

Агенцията по горите разработи ново приложение, чрез което всеки гражданин може да направи проверка на превозните средства, транспортиращи дървесина.Приложението е разработено от експерти от отдел „Информационно обслужване и връзки с обществеността“ с цел му е по-голяма прозрачност и възможност за по-добър контрол върху дейностите, извършвани в горските територии.

В електронната страница на Изпълнителна агенция по горите, в модул „Превозни билети“ се съдържа интерактивна карта на България. На нея са обозначени броят на валидните превозни билети, издадени от временните складове.

Приложението дава възможност всеки гражданин, който види натоварен с дървесина камион при съмнение може да извърши проверка на превозното средство, количеството и вида на транспортираната с него дървесина, както и мястото на получаването ѝ.

Информацията е визуализирана, като са публикувани снимки с натоварените с дървесина автомобили, преди тръгването им от временния склад.

Всеки заинтересован има възможност да получи пълна информация, както и да сигнализира при установени нередности.

Източник: E79 News

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!