Горещи новини

Пратиха зеления сертификат на Конституционния съд

| 15:51

„Възраждане“ внася жалба в Конституционния съд срещу зеления сертификат. Това съобщи председателят на партията Костадин Костадинов на брифинг в Народното събрание. Според него документът трябва да бъде премахнат.„С приетото в НС ни се даде възможност да атакуваме зеления сертификат и смятаме, че той трябва да бъде премахнат за всички граждани. Като изключим една или друга партия, навсякъде имаше хора, които казаха, че, ако зависи от тях, биха подписали за сезиране на КС. Имаме подписите и сезираме КС и ще внесем сега, след брифинга, нашата жалба в КС. В тази практика зеленият сертификат намери оборване в други държави и дори започнаха да я премахват държави, които са я въвели. Той е доказано противоконституционен“, заяви Костадинов пред медиите.

„Надяваме се КС да вземе решение и това да бъде в полза на всички граждани“, допълни той. Той поясни, че от „Възраждане“ са събрали 48 подписа, което е минимумът за внасяне на конституционна жалба. Тя е подкрепена още от ИТН и ГЕРБ.

„Съветничката на Кирил Петков проф. Радка Аргирова заяви, че през март зеленият сертификат може да падне и всъщност тя е човекът, който определя мнението на Петков по тези въпроси“, каза още лидерът на Възраждане. По думите му, държавата има много по-сериозни проблеми „от това, с което се занимаваме“.

На въпрос дали ще си плати глобата, наложена му от СРЗИ, той беше категоричена, че няма да плаща рекет на рекетьори. „Скандално беше влизането им залата и те стояха много интимно един до друг. Дори да ни глобят, ние ще обжалваме. Не плащайте рекет на рекетьорите, които носят държавни инсигни и регали“, заяви Костадинов. Той е категоричен, че дори и да има глоби, ще ги обжалват в съда.

Източник: Информационна агенция „КРОСС“

Последвайте ни:

1 Comment

  1. БРАВО! Не на зеления сертификат.Той не нужен на никого. Премахване на зеления сертификат.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!