Горещи новини

Победителите в конкурса „Коледна магия” в Белица вече са известни

-16:33-Razloginfo.com
На 7 декември 2021 Община Белица и Народно читалище „Георги Тодоров 1885“, обявиха конкурс за коледна картичка и оригинално коледно пожелание „Коледна магия” за учениците от 4 до 8 клас от общината.Участниците в конкурса трябваше да нарисуват красива коледна картичка и към нея да добавят своето оригинално пожелание за празника. Към творбите за конкурса, на допълнителен лист, участниците трябваше да добавят трите си имена, възраст, училище и клас.
В читалището на 22 декември пристигнаха многобройни, невероятно красиви и пъстри коледни картички с оригинални послания само от СУ „Св.св. Кирил и Методий“ гр. Белица.
Оценяването, освен вълнуващо, беше и изключително трудно. В избора на печелившите предложения взе участие част от екипа на читалището и инж. Мария Мраценкова, която поканихме да се включи в нелеката задача на журито.
И тъй като не успяхме да се спрем само на една най-добра картичка, победителите в конкурса за коледна картичка, спазили всички критерии са:
На първо място – Зарифка Юмерова – 5 „а“ клас
На второ място – Мелиса Исмаилов – 7 “б“ клас
На трето място – Роси Георгиева – 5 „б“ клас и Фатме…/ не е написала трите пълни имена/ от 5 “а“ клас
Тъй като в купчината от картички с послания се намериха и многобройни декоративно изработени творби , журито реши да определи нова категория за награди с иновативен характер.
На първо място – Таня Иванова – 7 „а“ клас
На второ място – Салих Шольов – 6 “б“ клас
На трето място – Елиф Вехова – 5 „б“ клас и Адиле Вехова 8 “а“ клас
Първенците ще получат своите награди на 23.12.2021 от 10.00 ч. в читалището лично от инж. Мария Мраценкова – председател на журито, впечатлена от красотата и творчеството на всяка една ръчно изработена картичка. На всички останали ще бъдат раздадени поощрителни награди.
Кметът на Община Белица Радослав Ревански и екипа на читалището се присъединяват към пожеланията на младите творци за повече детски усмивки и дано догодина по това време в желанията на децата ни за тяхното малко чудо да не присъства думичката Ковид, а пожелания за пътешествия, подаръци и волни игри с приятели.
На всички останали ученици благодарим за участието с пожелание за Весела Коледа здрава и щастлива 2022 година !
Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!