Горещи новини

ПГ по МСС в Разлог поставя началото на иновативната технология – отглеждане на култивирани трюфели

| 19:21
Учителите и учениците от ПГ по МСС гр. Разлог се обединиха под мотото на Световния ден на Земята: „Да инвестираме в планетата“ в днешния, празничен за училището ден. Постави се началото на отглеждане на култивирани трюфели – засадиха се фиданки, мицелирани с трюфел.Засаждането на дърветата е инвестиция, в която се произвежда двойна култура – лешник и трюфел – скъпоструваща гъба, позната като ценна здравословна храна.
Партньорите на гимназията доц. Д-р Боян Сталев, доц. Д-р Людмил Ангелов от Аграрен университет Пловдив, както и г-жа Здравка Смилянова, собственик и управител на фирма „Амитица“, уважиха събитието и отправиха своите пожелания за успешна професионална реализация на учениците и просперитет към училището.
Г-жа Динчева, директор на училището, поздрави учители и ученици за професионалния празник и им пожела да следват пътя си, с неизчерпаеми сили и вдъхновение. Тя посочи, че сме избрали правилен път за развитие, в който в традиционните професии се влагат иновативни технологии. Инвестира се в природата, а това осигурява устойчиво развитие.
Част от празника беше и конференция на тема „Иновативни подходи в професионалното образование” с фокус, насочен към зелените технологии и иновативното мислене е сектор земеделие.
Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.
МОНДИАЛ 2022 КАТАР
error: Content is protected !!