Горещи новини

Пазете децата! 10-годишно момиче се задуши с колан заради предизвикателство в „ТикТок“

-16:59-Razloginfo.com

10-годишно момиче се задуши до безсъзнание с колан в дома си и издъхна в италианския град Палермо на остров Сицилия.

До инцидента се е стигнало заради опасно „предизвикателство“ в „ТикТок“. Детето е открито, изгубило съзнание, от неговата сестра. Семейството го е закарало до болница.

Лекарите са се борили за живота на момичето, но на следващия ден са констатирали мозъчна смърт. Говорител на клиниката „Ди Кристина“ потвърждава инцидента. Родителите на детето са се съгласили да дарят органите му за трансплантации.

Съдебните органи и агенциите за закрила на детето са започнали разследвания, а полиция е проверила мобилния телефон на Антонела, съобщава вестник La Repubblica.
Момичето е искало да участва в опасно „предизвикателство“ в „ТикТок“, което се превръща във модна вълна сред тийнейджърите през последните месеци.

Те увиват вратовете си с колан, докато се снимат с мобилните си телефони и показват снимки и видеа в социалната мрежа.

„Нямахме представа за това“, казва бащата на Антонела. Той смятал, че дъщеря му гледа танцови хореографии и други любопитни видеоклипове в „ТикТок“.

„Дъщеря ми – моята малка Антонела, умира заради екстремна игра в „ТикТок“. Как мога да се справя с това?“, коментира мъжът.

Кметът на Палермо Леолука Орландо коментира, че той и целият град с в шок.

„Дебатът за младите хора и социалните мрежи е закъснял – особено след пандемията, която ни тласна още повече към дигиталната комуникация“, посочва той.

След инцидента с Антонела психолози и експерти също призовават за законови ограничения върху начина, по който децата използват мобилните си телефони и социалните мрежи, пише bTV.

Дори едно такова „изпитание“ да не завърши със смърт, то може да навреди много на децата. В случая с „предизвикателството“, в което участва Антонела, експерти предупреждават и за припадъци, гърчове, мозъчни увреждания и смърт.

Източник: trafficnews.bg

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!