Горещи новини

Още по темата: Започва проверка на случая с хранително натравяне на деца в Банско

-11:32-Razloginfo.com

Както съобщихме, по-рано днес, 14 деца на възраст от 9 до 16 години от София са постъпили снощи в болницата в Разлог със симптоми на хранително отравяне.

Децата са започнали да повръщат, получили са разстройство и температура около 37,5 градуса. Сигналът в РЗИ е подаден от Спешния център.В МБАЛ-Разлог са настанени 14 деца-по-малките в детско, а големите във вътрешно отделение. Предполага се, че е в следствие на хранително отравяне, те са били на спортен турнир в Банско.

За случая е уведомена РЗИ-Благоевград, които веднага заминаха за курорта и започнаха да взимат проби от персонала на хотела и от кухнята.

Учениците от София, които са на възраст от 8 до 18 г., са пристигнали в хотел в Банско в събота сутринта за участие в спортен турнир по карате. Цялата група е била от 35-има. Симптоми на летен вирус или хранително отравяне са получили 14 от тях.

Подобни инциденти стават почти всяка година в курорта. В момента Банско е пълен, заради джаз фестивала се изсипаха хиляди туристи.

През лятото работят половината хотели в района, повечето от базата е заета от ученици по програма за зелено училище.

Източник: Информационна агенция „КРОСС“
Източник: trafficnews.bg

Последвайте ни:

1 Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!