Горещи новини

От светкавица лумна пожар под връх Църна могила в Пирин, овладян е

-15:28-Razloginfo.com

Днес, около 9 часа е подаден сигнал в Дирекция „Национален парк Пирин” за пожар на връх Църна могила. Създадена е незабавна организация за бързо достигане до труднодостъпния терен от директора на НП Пирин Росен Баненски, зам.-кмета на община Банско Стойчо Баненски, ПСС-база Банско и РСППЗН-Банско.Пожарникарите, парковите и общинските служители и планинските спасители получават силна подкрепа от доброволците от Мото дружина Банско, които с моторите си изкачват вода до мястото на пожара. Бързата реакция на мотористите е предотвратила разрастването на пожара.

Благодарение на общите усилия, пожарът е локализиран и поставен под контрол. Действията по пълното му потушаване продължават и в следобедните часове.

Пожарът вероятно е възникнал около полунощ по време на гръмотевичната буря. Огънят е тръгнал от поразен от светкавица бор близо до просеката на църномогилския лифт.

Източник: blagoevgrad.eu

Последвайте ни:

1 Comment

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!