Горещи новини

Отмениха Тодоровден в Бачево, който е и празник на селото

-12:57-Razloginfo.com

На заседание на Общинския кризисен щаб в Разлог бе взето решение, заради усложнената обстановка на територията на община Разлог – повишение на положителните случаи на COVID-19 и завишения брой диагностицирани и настанени в отделенията в МБАЛ Разлог, да бъде отменен празника на село Бачево – Тодоровден.

Началникът на болницата в Разлог – д-р Божидар Велев, запозна членовете на щаба с обстановката в МБАЛ-Разлог, като изрази своето притеснение от повишаващият се брой на диагностизирани- хоспитализирани и  диагностицирани-насочени за домашно лечение. Д-р Велев отбеляза и факта,че заетостта на отделенията достига ноемврийските стойности.

Д-р Джупанова съобщи притеснителни данни за заболелите през последната седмица/ 135 души/ като отбеляза, че това налага претоварване и напрежение сред работещите в лечебното заведение още повече, че то е ангажирано и със съответната дейност по ваксинация на населението.Прокурор Ружена Кондева сподели факта, че заболелите са от всички общини обслужвани от МБАЛ-Разлог, т.е. разпространението е дифузно и голяма част от положителните проби са от така наречения „британски щам.“

Гл. инспектор Костадин Добрев изрази своите опасения, че при провеждането на конните надбягвания няма да може да се ограничи присъствието на публика.

В резултат на дискусията и изразените мнения, с оглед намаляване на натиска върху МБАЛ-Разлог и на основание действащите заповеди на Министъра на здравеопазването, Общинският кризисен щаб с пълно единодушие решение да се отложи провеждането на празника на с.Бачево/ Тодоровден/, който бе планиран да се проведе на 20.03,2021 г.

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!