Горещи новини

Наказват за незаконна сеч (котрубанджиите) с общественополезен труд

-20:38-Razloginfo.com

Освен с глоба, незаконната сеч вече ще се санкционира и с полагане на общественополезен труд. Решението взе парламентът на второ четене, на което прие промени в Закона за административните нарушения и наказания.

Снимката е илюстративна

Новите промени ще влязат в сила година, след като бъдат отпечатани в държавен вестник. Чрез тях безвъзмездният труд в полза на обществото ще се признае като административно наказание, каквото е и глобата. Освен него осъдените ще може да получат от съда и други наказания.

Часовете, които ще се наложи осъденият да отдаде за общественополезен труд, ще са между 40 и 200 годишно, за не повече от две последователни години. Те ще се изпълняват от пробационната служба по настоящ адрес. Осъдените няма да имат право да извършват общественополезен труд при частни фирми, а само в държавно предприятие „Фонд затворено дело“ или утвърдени от пробационният съвет.Часовете работа също ще се определят спрямо Кодекса на труда. Това означава, че наказанието ще възлиза на до три часа в извънработно време или цял работен ден, ако е почивен на осъдения от редовната му работа. Ако е безработен могат да му бъдат възложени максимум 56 часа труд месечно.

Източник: marica.bg

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!