Горещи новини

Музей на планината и хората ще има в Банско

-17:53-Razloginfo.com

Предвижда се да има постоянно изложение на местни традиционни занаяти, развитие на културно-фестивалния туризъм и насърчаване на заетостта и социалното включване.Дейностите са по проект на НСОРБ и Норвежката асоциация на местните власти и бяха гласувани от Общински съвет в курортния град.

Другата основна дейност на проекта е закупуване на модерна подвижна сцена с необходимите озвучителни и осветителни системи за развитие на културния, фестивалния и събитийния туризъм в общината.

Съветниците одобриха финансова помощ за Планинска спасителна служба – база Банско, с която ще бъде подпомогнато закупуването на моторна шейна за спасяване в необработен терен. С това ще се подобри работата на спасителите през зимния сезон, когато е изключително натоварена и затруднена, поради увеличеното извънпистово каране на ски и сноуборд и липсата на техника за въздушно спасяване.

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!