Горещи новини

Митниците се похвалиха с над 10 милиарда приходи през 2021 г.

| 15:22

С над 10 милиарда реализирани приходи се похвали Агенция ”Митници“. Отчетът за работата през 2021 г. беше направен от директора Павел Тонев.„Първата ни задача беше да изпълним фискалните задачи, които ни бяха поставени. За първи път Агенция „Митници” постигна приходи на годишна база над 10 милиарда лева”, каза Тонев.

И обясни, че става въпрос за ръст от над 14%. „Най-големият ръст от 2008 година до момента”, уточни директорът на Агенцията.

Отчетът сочи, че най-голям е ръстът при митата – изпълнението е 38%, ръстът на ДДС от внос е в размер на 30%, при приходите от акцизи преизпълнението е малко над 215 милиона лева.

По думите му общо задържаното количество наркотични вещества е 3 пъти повече през 2021 спрямо 2020. Задържаният хероин е близо 5 пъти повече спрямо задържаните количества през 2020 г.

„Много добри резултати постигнахме по отношение на синтетичните наркотици – близо 50 пъти повече спрямо 2020 г.”, заяви Тонев.

Освен това задържаната валута през 2021 г. била по-голяма от общо задържаната валута за предходните 5 години назад взети заедно.

Анализирайки вноса на коли от САЩ и Канада, от Агенция „Митници” установили, че в България се е засилил внос на коли, пострадали от градушка.

Източник: Информационна агенция „КРОСС“

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!