Горещи новини

МЕ за газовите доставки: Хората да са спокойни за зимата, разработваме план

| 17:39

Изискват се максимални усилия от България, за да може да се посрещнат поне специфичните нужди и зимния период да мине спокойно. Това заяви пред журналисти министърът на енергетиката в оставка Александър Николов след закритото заседание на НС за доставките на газ.„Хората следва да са спокойни, тъй като в крайна сметка от инфраструктурно положение България стои доста добре, т.е. има достатъчно конвекционални решения. Производството на електроенергия в България не зависи от природен газ, това до голяма степен е също добра новина. Дори и да има затруднение с доставките, дава възможност за алтернативни горива“, коментира той.

В момента се разработва и допълва конкретен план. Миксът на цяла Европа зависи изключително много от „Газпром Експорт“, а специфичното поведение на този доставчик показва ясно, целите са геополитически, отколкото търговски, посочи още Николов.

Източник: Информационна агенция „КРОСС“

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!