Горещи новини

История на един предизвестен провал! Проектът за супер, мега, гига спортният комплекс над Разлог, най-вероятно, умря окончателно??

| 16:10

С концесионен договор от месец март 2017 е предоставена, от Община Разлог, концесия за проектиране, изграждане и експлоатация на „Спортен комплекс“ на „Хидроенергийна компания“ АД.Обектът на концесията е „Спортен комплекс“ и включва изграждането на открити спортни съоръжения: футболен стадион с капацитет 6000-8000 места (категория 3(4) според изискванията на УЕФА), покрити трибуни и размери на игрището 68/105 м., 4 броя футболни игрища, 4 броя игрища за тенис с размери 18 х 36 м., 2 броя игрища за баскетбол с размери 16,50 х 30 м., 2 броя игрища за волейбол с размери 13 х 24 м.; закрити спортни съоръжения: мултифункционална спортна зала с капацитет 4000 места; обслужващи съоръжения: открит паркинг обслужващ – 450 места за автомобили и 10 места за автобуси, 2 броя обслужващи сгради, външни трибуни към две от откритите футболни игрища – капацитет ~2300 места, включващи и обслужващи помещения, паркинги към откритите футболни игрища 4 броя по 10 паркоместа.

А бе, страшна работа. Тогава беше голяма еуфория, тупане в гърдите от местната власт, вижте ни какво ще ви докараме, ще има работа за много хора и т.н. и т.н.

Но, както ние гражданите, така и тупащите се, знаехме, че това няма как да стане, защото Разлог е на водещо място по първи копки в цяла Източна Европа и не малка част от Западна. То нови зали, то Кулиното, то… Ама нищо на мегдана. Понеже общината не иска да гони собствения си интерес, респективно интереса на гражданите, а мишкува в задкулисни игрички, за да облагодетелства лично отделни свои кадри по всевъзможни начини. Нищо ново не казвам, нали? Вие си го знаете.

И ето, че с дата 4 май концесионера е подал заявление, съдържащо предложение за предсрочно прекратяване по взаимно съгласие на концесионния договор.

Като съображения за предсрочното прекратяване на концесионния договор концесионерът е посочил периодът на пандемия във връзка с Соvid 19, който повлиял силно на основната търговска дейност на концесионера, както и последвалата и към момента нарастваща нестабилност и непредсказуемост на пазара на строителни материали и горива, които обстоятелства водят до невъзможност на концесионера да изпълни инвестиционната си програма и да реализира предмета на договора за концесия.

В тази връзка компетентен орган да приеме или отхвърли предложението на концесионера за прекратяване на концесионния договор по взаимно съгласие, и дали ще бъде именно по взаимно съгласие, е Общински съвет – Разлог, по предложение на Кмета на Община Разлог, което местният парламент ще прецени на 26 този месец.

Та така! Да са ви честити Първокопковците!

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.
error: Content is protected !!