Горещи новини

Избор на плочки за баня – за какво трябва да помислим

-9:41-Razloginfo.com

Изборът на плочки за баня не е лесен, защото се предполага, че това, което се постави, ще стои на мястото си за един доста дълъг период от време. Средният период, на който се ремонтира една баня е 20 години, така че можете да си представите за колко време иде реч.От тази гледна точка, от нас се иска да помислим внимателно и да не купуваме нищо ако все още имаме някакви колебания. Важно е да се допитаме до някой, който разбира от интериорен дизайн, но също така и да се вслушаме в собствения си вкус.

Кои плочки се избират първи – за пода или за стените

Обикновено хората избират първо плочките за пода, а стените оставят за след това, но този начин е грешен. Редно е първо да изберете стените, а след това да изберете за подна нещо, което да изглежда в синхрон и допълващо. По правило, подовите плочки трябва да са по-големи, по-здрави и по-тъмни, но всичко си има своите изключения.

Съобразете се с големината на банята

Когато избирате плочки за баня, ще видите колко голямо разнообразие от размери има на ваше разположение. Ако разгледате предложенията на ПРАКТИС напрмер, големият избор може дори да ви обърка.

За да изглежда всичко в банята ви симетрично и добре подбрано, трябва да спазвате едно много важно правило, а именно да поставяте големи плочки в големи бани, средни плочки в средни бани и по-дребни мозайки в по-малките бани.

Важно е големината на помещението да кореспондира с големината на плочките, в противен случай ще се получи една абсурдна картинка.

Поставете акцент

Докато за самата баня е добре да се насочите към нещо, което да е по-скоро естествено и неутрално, то за акцент можете да развихрите своето въображение.

Сигурно сте забелязвали в колко често в своите бани хората поставят по някоя хоризонтална или вертикална лента със закачлива шарка или свеж нюанс на някой любим цвят?

Това можете да направите и вие. И все пак не прекалявайте. Макар че акцентите могат да са по-дръзки, все пак те имат за цел да играят роля на свързващо звено между всичко останало в помещението.

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!