Горещи новини

Започват номинациите за „Посланик на доброто“ 2022 г. на Държавната агенция за закрила на детето

-13:07-Razloginfo.com

За четвърта поредна година Държавната агенция за закрила на детето ще отличи посланиците на доброто. Ежегодно наградата се връчва на хора и организации, които са извършили добро и са помогнали на дете/деца и/или на семействата им в беда, подали са ръка в точния момент и са причината някое дете и близките му отново да повярват, че доброто съществува. До 1 октомври 2022 г. ДАЗД ще очаква кандидатурите историите за хората, които да станат посланици на доброто за тази година.„Обнадеждаващо е, че всяка година историите за добрите хора стават все повече и повече. Иска ми се всичките да ги разкажем, защото всяка една може да зарази със светлия си пример. Целият свят в последните години постоянно се изправя пред изключително тежки изпитания, затова тези истории, в които показваме, че доброто побеждава злото, са нашата надежда, че заедно ще се справим с всички предизвикателства, като отправим поглед първо към най-уязвимите и в същото време най-ценните – децата“, заяви д-р Елеонора Лилова, председател на Държавната агенция за закрила на детето.

В началото на месец октомври, след като приключи срока за подаване на кандидатурите за посланик на доброто, комисия, ръководена от председателя на ДАЗД и с участието на общественици, представители на медиите, членове на Съвета на децата и др. ще определи наградените. 2

„Всички ние в Държавната агенция за закрила на детето нямаме търпение и тази година да се запознаем с историите, които ще получим. Всъщност в инициативата „Посланик на доброто“ победители са всички, които са отделили от себе си, от средствата си, които са оставили често част от сърцето си в полезна кауза. Те са срещу безразличието, срещу безчувствието, срещу нещастието на хората. Победители са, защото носят доброто в себе си и са истински полезни хора“, допълни д-р Елеонора Лилова.

Досега с приза „Посланик на доброто“ са отличени над 50 личности и организации, сред които лекари, учители, пожарникари, граждански организации и най-вече хора, които са приели помагането на деца и семейства в нужда, за тяхна естествена мисия в живота.

Източник: Информационна агенция „КРОСС“

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!