Горещи новини

Епидемиолог: Локдаун за неваксинираните

| 10:02

Необходимо е осъществяването на по-строг контрол на иначе добрите на хартия противоепидемични мерки.Това каза в ефира на „Твоят ден” по Нова телевизия епидемиологът д-р Христиана Бацелова. По думите й неносенето на маска може да коства живот, като посъветва гражданите да избират по-висок клас предпазни средства.

„Иска ми се мерките у нас да са сходни на тези в Европа. Нужни са действия, насочени към неспазването на мерките и по-строг контрол. Почти никъде не се спазват ограниченията, не се изисква и зелен сертификат. Добре би било да се спре събирането на големи групи хора в затворените места, като нощните клубове. Да се въведе и зелен сертификат за учителите и за служителите в държавната администрация”, добави тя.

Според д-р Бацелова локдаун за неваксинираните, по примера на други държави, също би било ефективна мярка за борбата за COVID-19.

„Такива мерки имаше в Русия, в Нова Зеландия, която тотално ограничи обществения живот за неваксинирани. Очаквам у нас да има много болни в един и същи момент”, каза още епидемиологът.

Източник: Информационна агенция „КРОСС“

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!