Горещи новини

Единадесетокласници, от СУ „Братя Каназиреви“, взеха участие в демонстрационен урок

-18:18-Razloginfo.com
Учениците от 11б клас с профил „Софтуерни и хардуерни науки“ взеха участие в демонстрационен урок, проведен от Николай Панев, управител на софтуерна компания „Диджитъл Дивелъпмънтс“.
Включването на представители на бизнеса в учебния процес спомага за кариерното ориентиране и запознаването на учениците с бъдещата им професия. Урокът се проведе в рамките на два учебни часа.
Николай Панев разказа на учениците за своята професия – за предимствата и недостатъците. След това той направи демонстрация как да се програмира с JavaScript – един от най-използваните скриптови езици за програмиране в Интернет, за да създаде модел на слънчевата система. Докато преподаващият пишеше кода, даваше инструкции по HTML конструкцията и обясняваше предназначението на използваните тагове, учениците пишеха своите кодове паралелно с него на лаптопите.Децата с интерес слушаха и изпълняваха стриктно всяка инструкция, която той даваше. Откриваха и поправяха своите грешки в кода, докато получат желания резултат. Разбраха колко е важна и математиката при програмирането. Изполваха тригонометричните функции при съставянето на кода. В края на урока всеки ученик визуализира своята слънчева система. Децата бяха възхитени от постигнатия резултат – движение на планетите около слънцето.
Удовлетворени от постигнатия резултат и наученото през двата часа, единадесетокласниците се надяват по-често да имат подобни срещи с успели хора, които имат желание да предадат своя опит и знания.
Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!