Горещи новини

Дете на 1 година и 5 месеца, оставено без родителски надзор, почина при пожар

-18:07-Razloginfo.com

Дете на 1 година и 5 месеца загина при пожар в Старозагорско, съобщиха от полицията.На 22 декември е получено съобщение, че гори къща в село Мъдрец, Община Гълъбово.

Незабавно на място са изпратени екипи от Районно управление-Гълъбово, пожарната и Спешна медицинска помощ.

На място е установено, че къщата е собственост на 64-годишен мъж. В една от стаите, се е намирало момиче на 1 година и 5 месеца, което е починало.

След извършен оглед на местопроизшествието е установено, че пожарът е възникнал в една от стаите на първия етаж от запалена печка на твърдо гориво, съобщиха от прокуратурата.

След разследване е установено, че детето е било оставено без родителски надзор и вследствие на пожара е починало. С извършването на огледа е започнато досъдебно производство за това, че е запалена сграда и движимо имущество на значителна стойност и пожарът е представлявал опасност за живота на малолетното дете.

Разследването се извършва под надзора на Окръжна прокуратура-Стара Загора. Провеждат се активни действия за установяване на причините за пожара, като предстоят разпити на свидетели, назначаване на експертизи и други.

Източник: Информационна агенция „КРОСС“

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!