Горещи новини

Деветокласници от СУ „Бр. Каназиреви“ в Разлог разказаха на малчугани за българските народни будители

-20:29-Razloginfo.com
Познаваме ли будителите?
С този въпрос учениците от 9в клас в СУ „Братя Каназиреви“ влязоха при децата от начален етап на образователната степен и им припомниха, че 1 ноември е един от най-светлите празници за всички българи, защото е свързан с искрата на националното самоосъзнаване и самочувствие.Деветокласниците представиха накратко и онагледиха със снимки по-важното за най-известните будители. За някои от тях малките ученици знаеха доста неща от часовете, а на други за първи път чуха имената и ги свързаха с историческия им принос.
Имаха възможност да видят снимки на бележити наши възрожденци, а за да бъдат сигурни, че са научили нещо ново, организаторите предложиха на своите любознателни слушатели и забавни игри.
Четвъртокласниците и третокласниците с лекота свързаха изображенията на будителите с техните имена, както и с родните места, обозначени на картата на България.
Най-малките първокласници и второкласници също се докоснаха до темата за будителите и научиха кои са Паисий, Софроний, Левски, Каравелов, Ботев, Вазов, братя Каназиреви.
За всички малчугани, проявили активност и бърза мисъл в игрите, деветокласниците осигуриха лакомства.
Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!