Горещи новини

Германия подготвя затягане на ограничителните мерки със закон

-10:31-Razloginfo.com

Германия подготвя затягане на ограничителните мерки срещу разпространението на коронавируса. Утре предстои гласуване в Бундестага на законопроект, който предвижда достъп до обществен транспорт и до работното място само за ваксинирани, преболедували и тествани.Заради покачващия се брой нови случаи на заразени с Covid-19, новото управляващо мнозинство в Германия предлага преминаването към работа от дистанция. Достъп до работното място да имат само ваксинирани, преболедували и хора с отрицателен резултат от тест, се казва още в законопроекта.

За първи път се предвижда ограничаването на достъпа до обществен транспорт, включително и градския транспорт, което среща сериозна критика от страна на профсъюзите.

Ако законопроектът бъде приет, задължително става ежедневното тестване на работещите в здравеопазването и старческите домове, които не са ваксинирани и не са преболедували Covid-19. Обсъжда се и въвеждането на задължителна имунизация за някои професии.

Сурови наказания се предвиждат за фалшифициране на зелени сертификати или ползването им, което да се наказва с три месеца до пет години лишаване от свобода.

Източник: trafficnews.bg

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!