Горещи новини

В СУ „Бр. Каназиреви“ – Разлог отбелязаха 26 септември – Международния ден на европейските езици

| 19:49
„Европа говори на един език“. Под това мото учениците от СУ „Бр. Каназиреви“ отбелязаха 26 септември – Международния ден на европейските езици. Дейностите са част от календара на младшите посланици на ЕП в училището, като тази година в отбелязването му се включиха много от учениците, обучавани в профил „Чужди езици“.Инициативите бяха реализирани от 8а, 9а и 10а с подкрепата на преподавателите по английски език Л. Спасова и Ел. Влайна, както и от младшите посланици от 9а клас.
Новоприетите ученици от 8а подготвиха тематична изложба на четвъртия етаж, в която показаха собствените си рисувателни умения, като изписаха на почти всички европейски езици думите „Благодаря“, „мир“, „обичам“ и др. Те я представиха пред своите учители и други ученици от училището, като подчертаха важността да говорим всички на езика на разбирателството.
Интересна беше и инициативата на деветокласниците, които с подкрепата на учителя по ИТ подготвиха тематичен клип под същия наслов – „Европа говори на един език“. През целия ден филмчето беше показвано във фоайето на училището и беше гледано от почти всички 600 ученици от гимназията по време на тематичния час на класа, както и в часовете по гражданско образование.
Учениците от 10а клас пък, водени от госпожа Влайна, подготвиха занимателна викторина и предизвикаха 8а клас. Те отговаряха на въпроси за броя на официалните езици в Европейския съюз, за азбуките, признати като официални, свързваха държавите членки с техните флагове и обогатиха знанията си за историята на ЕС и европейските езици. Десетокласниците поднесоха и интересни факти за историята на този ден, от кога се чества и защо е важно да владеем чужди езици.
Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!