Горещи новини

В СУ „Бр. Каназиреви“ в Разлог от догодина ще изучават испански език след седми клас

| 18:07

От идната учебна 2022 / 2023 – та СУ „Братя Петър и Иван Каназиреви“ въвежда образователна иновация и предлага нова среда за обучение в чуждоезиков профил за учениците след седми клас.За първи път в Разлог ще има възможност бъдещите гимназисти да се обучават в паралелка в профил чуждоезиково обучение в която от тази година, освен водещия английски език ще има и втори – испански.

През следващата учебна година, целият план-прием на училището е ориентиран към природни науки, софтуерни и хардуерни науки, чужди езици, дигитални компетентности – това от което пазарът има нужда, в съответствие с изискванията на бизнеса и в унисон със стратегията за икономическо развитие на района. Веднага след обявяване на новия вариант за план прием вече има запитвания от родители и ученици, които споделят, че са много радостни от възможността да учат испански език в Разлог. Така учениците ще могат да усвоят и един от предпочитаните езици, без да е необходимо още след седми клас да живеят сами в столицата далеч от родители и семейство.

Директорът Росица Тумбева сподели, че в училището има преподавател, който притежава съответните професионални компетенции, знания и подготовка за преподаване на испански език. По този начин учениците ще овладеят езика на отлично ниво и ще бъдат конкурентноспособни.

„Ще надграждаме с обучение в реална среда, в партньорство с образователни институти, което ще даде възможност на учениците да учат езика освен в училище и в комуникация с испаноговорящи“, коментира още директорът г-жа Росица Тумбева.

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.
error: Content is protected !!