Горещи новини

В СУ „Бр.Каназиреви“ в Разлог демонстрираха пред ученици изграждането и програмирането на сложни роботи

| 10:09
Специалисти на фирма „Атласком” ООД проведоха демонстрационно обучение по НП „Бизнесът преподава“, Модул 1 „Семинари в училищата“ на тема „Забавни дейности по програмиране“ на ученици от 7.клас на СУ „Братя Петър и Иван Каназиреви“, Разлог.Ранното кариерно ориентиране и запознаването на учениците с възможностите, които дават различните професии за бъдеща реализация, както и информирането им за най-новите тенденции в развитието на техниката и технологиите, е ключов фактор за подготовката на младите хора за живот и работа.
В началото на семинара директорът на училището – Росица Тумбева представи пред седмокласниците трите профила на обучение след седми клас за учебната 2022/2023 г.
(1) Профил „Чужди езици“ („Английски език с втори чужд език – испански ”) – 1 паралелка с класен ръководител Милена Кандева
(2) Профил „Софтуерни и хардуерни науки “ („Английски език с втори чужд език – немски”)
1 паралелка с класен ръководител Росица Кирева
(3) Профил „Природни науки “ („Английски език с втори чужд език – немски”)
1 паралелка с класен ръководител Кинка Пенджакова
Училищният координатор Росица Кирева запозна учениците с изпълнението на настоящата програма, която има като краен ефект повишаването качеството на преподаването и формирането на знания и умения в областта на STEM компетентностите.
Явор Киряков демонстрира пред учениците как се работи с робот, с негова помощ презентира как се улеснява изграждането и програмирането на сложни роботи.
Чрез роботите учениците се учат на критично мислене, работа в екип, креативност и развиват въображението си. Предоставена бе възможност на учениците със съдействието на Явор да програмират движенията на робота, което се превърна в забавна игра.
Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!