Горещи новини

В Световния ден на здравето – минута мълчание и вой на сирени в памет на героите в бяло

-15:44-Razloginfo.com

В Световния ден на здравето, по инициатива на БЛС, точно в 12 часа, медици от цялата страна сведоха глави и с вой на сирени почетоха паметта на своите колеги – лекари, медицински сестри, здравни специалисти, борили се до последно, но загубили битката с болестта.

В тежките времена на изпитания всеки загуби познат, приятел или роднина в неравната битка с коварната болест. Към черните списъци се добавят и имената на над 130 медици, които до последно и с достойнство изпълняваха своя професионален и морален дълг.

„Дълбок поклон пред стоицизма, човещината, вярата и надеждата, които всички медици носят в душите и сърцата си. Поклон пред паметта на онези герои в бяло, които не са сред нас, но винаги ще носим в сърцата си!“, бяха думите на председателя на БЛС д-р Иван Маджаров. Той пожела на лекарите и специалистите по здравни грижи здраве, кураж и вяра!Зам.-председателят на БЛС проф. Николай Габровски запази минута мълчание пред УМБАЛСМ „Н.И.Пирогов“. „От една страна всички заети в сектора имат повод за празник, защото имат с какво да се гордеят. През изминалата тежка година нито един от тях не се отказа и не се огъна пред едно бреме. Остана на мястото си и това се видя от цялото общество. От друга страна не е време за празнуване, защото редица колеги изгубиха животите си, помагайки на другите. Поклон и светла им памет!“, допълни проф. Габровски.

Зам.-председателят на БЛС д-р Николай Брънзалов почете паметта на загиналите медици пред ВМА. „Искам да честитя празника на всички колеги – лекари и специалисти по здравни грижи, да им пожелая здраве и да им благодаря за неуморния труд и грижи. За съжаление, много от колегите ни загубиха битката с коварната болест. Поклон и светла им памет!“, обърна се към колегите си д-р Брънзалов.

В инициативата на БЛС се включиха медици от десетки лечебния заведения от цялата страна, сред които ВМА, УМБАЛСМ „Н.И.Пирогов“, УМБАЛ „Александровска“, ЦСМП – София, УМБАЛ „Софиямед“, УМБАЛ „Пълмед“, УМБАЛ „Св. Анна“, МБАЛ „Бургасмед“, МБАЛ „Св.София“,УМБАЛ „Канев“, КОЦ-Русе, БЧК и редица други.

БЛС благодари на всички, които се включиха в инициативата и почетоха паметта на своите колеги и приятели!

Източник: Информационна агенция „КРОСС“

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!