Горещи новини

В РПГ „Никола Стойчев“ отбелязаха Световния ден на свободата на печата и свободното слово с редица инициативи

-18:48-Razloginfo.com
На днешния 3 май се отбелязва Световният ден на свободата на печата и свободното слово (World Press Freedom Day).
В тази връзка учениците от доброволческия клуб „Еразъм“, с ръководител д-р Елена Саянова, осъществиха редица инициативи.
През месец ноември учениците се включиха в онлайн среща с г-н Иван Радев от Асоциацията на българските журналисти и sCOOL Media, които организираха и проведоха семинар на тема: „Фалшиви новини по време на пандемия: как да ги разпознаваме“. На тази среща учениците се запознаха с видовете фалшиви новини: кликбейт, пропаганда, сатира, нескопосана журналистика, тенденциозни новини и участваха в дискусия за основните методи и подходи за разпознаване на фалшивите новини.Друга инициатива беше предизвикателството, оправено към доброволците под мотото „Ловци на добри новини“, реализирано в „Деня на Добрата новина“. Поставената задача включваше и публикуването на една добра новина на личната стена на учениците във фейсбук. Добрите новини съдържаха информация за дарителски кампании, помощ на застрашени животни и постижения на учители и ученици.
Заредени с позитивизъм, учениците продължиха към следващата инициатива: онлайн викторина в Kahoot, разработена от д-р Анета Тумбева. Разделени на отбори доброволците трябваше да отговарят на въпроси, свързани със свободата на словото, фалшиви новини, качествена и независима медия, свободата на медиите, работата на организацията „Репортери без граници“.
Отличното представяне на учениците, с което се гордеем, е великолепна мотивация за изграждането на гражданска култура и просто човешки добродетели.
Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!