Горещи новини

Близо 5,7 кг хероин, скрит в акумулатор, задържаха митнически служители на „Калотина“ (ВИДЕО)

| 19:29

Близо 5,7 кг хероин, укрит в акумулатор, задържаха митнически служители на МП Калотина. Наркотикът е открит в автомобил, пътуващ в посока Сърбия.Около 18,40 ч. на 31.01.2022 г. на Митнически пункт Калотина е пристигнал лек автомобил, м. „Фиат“, със сръбска регистрация, пътуващ от Турция за Сърбия.

Митническите служители в сектор „Борба с наркотрафика – Калотина“ са селектирали превозното средство за щателна проверка. В хода й е било установено, че превозван в колата акумулатор е манипулиран и в него са укрити 8 пакета, съдържащи кафеникаво прахообразно вещество. При извършения полеви наркотест съдържаните на пакетите е реагирало на хероин. Общото количество на установеното наркотично вещество е 5,694 кг.

Под ръководството на Софийска окръжна прокуратура се води разследване по образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 242, ал. 2, вр. чл. 18, ал. 1 от НК.

С постановление на прокурор в Софийска окръжна прокуратура водачът на автомобила – 33-годишният сръбски гражданин М.Д., е привлечен в качеството на обвиняем за опит за контрабанда на хероин и е задържан за срок до 72 часа. Разследването продължава.

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!