Горещи новини

БАККО: Опит за непазарна намеса на държавата

| 9:00

„Българската асоциация на кабелните и комуникационни оператори изразява загриженост от опитите за непазарна намеса от страна на държавата във връзка с обявеното намерение за индексация на цените на телекомуникационните оператори.

Бихме искали да обърнем внимание, че индустрията е готова на диалог по икономическите причини, довели до това трудно решение“.

Така реагираха от Асоциацията на телекомуникационните оператори след като мицепремиерът Корнелия Нинова заяви, че ще забрани вдигането на цените, планирани от мобилните оператори заради инфлацията у нас.

„Планираната индексация ще се отрази средно с до 1 лв. на месец на потребител, което се случва на фона на постоянно нарастваща инфлация и ръст на оперативните разходи на практически всеки бизнес.

Предприетите действия са изцяло в съответствие с действащото законодателство и европейската практика, и са крайно необходими, за да могат телекомуникационите оператори да продължат да предоставят услуги с непрекъснато и високо качество, както и да гарантират инвестициите в развитие на модерна инфраструктура“, обясняват от БАККО.

Източник: fakti.bg

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!