Горещи новини

„Аз виждам ресурси, а ти?“

-22:19-Razloginfo.com
„Аз виждам ресурси, а ти?“- така се нарича проект на ученици от 8, 9, и 10 клас, обучаващи се в профил“ Природни науки“ от СУ „Братя Петър и Иван Каназиреви“, реализиран в рамките на проекта „Имам решение за моята зелена идея“ на Сдружение „Безопасни детски площадки“, подкрепен в седмото издание на Vivacom Регионален грант. Инициативата се организира с подкрепата на Асоциацията на специалистите по комуникации в общините.Жури в състав Катерина Гешева, началник отдел „ОКМДС“ – община Разлог, Елена Юрукова, преподавател по биология и ръководител на проекта, Лили Големинова – журналист от радио „София“, Божидар Eмануилов от Фондация „Корен“ и Мая Цанева от сдружението организатор, определи като най-добър измежду три предложения, които три отбора младежи изработиха след обучения от експерти по доброволчество, управление на проекти и комуникации.
Проектът на нашите ученици се отличава с голямо социално въздействие и иновативност. Те обходиха, маркираха и описаха състоянието на всички контейнери за разделно събиране на отпадъци и дрехи в гр. Разлог. Създадоха интерактивна и физическа карта с местоположението на контейнерите. Изработиха брошура с информационен характер за същността и ползите от разделното събиране на отпадъци. Учениците поставиха картата на различни места в града ни, за удобство на жители и гости на гр. Разлог.
Възпитаниците на СУ „Братя Петър и Иван Каназиреви“ бяха поздравени от директора на училището , г-жа Росица Тумбева , за прекрасната идея , за показания дух на доброволчество, желание да бъдат полезни и с проявената активна позиция по актуални теми и проблеми в обществото.
Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!