Горещи новини

Агенцията по храните извърши 210 проверки в зимните курорти

-19:26-Razloginfo.com

Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) извърши 210 засилени проверки, извън текущия официален контрол, в периода от 13 до 31 декември 2021 г. включително, във връзка със зимния туристически сезон на териториите на областите Благоевград, Смолян, София град и София област.

Съставен е 1 акт за установяване на административно нарушение относно неспазване на изискванията на Закона за храните и 5 предписания относно несъответствия по сграден фонд и технологично оборудване, необходимост от ремонтни дейности и други.

Проверени са обекти за търговия на дребно с храни, подвижни, временни обекти, обекти с дейност кетъринг, заведения за обществено хранене, вкл. и такива намиращи се на територията на хотелски комплекси, туристически обекти с места за настаняване и/или предлагащи услугата „all inclusive“ и други.

Проверките установиха, че като цяло се спазват хигиенните изисквания при предлагането и търговията с храни. Спазени са условията за съхранение, храните са в срок на трайност и са етикетирани съгласно действащото законодателство. Осигурени са подходящи условия за измиване и дезинфекция на работния инвентар, използване на подходящо работно облекло и лични предпазни средства от персонала.

Агенцията по храните продължава да извършва засилени проверки в зимните курорти до края на зимния туристически сезон.

Източник: blagoevgrad.eu

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!